Hvordan du forbedrer din innkommende strategi med eksklusive Giveaways

Hvis du bruker en innkommende markedsføringsstrategi for å samle flere potensielle kunder, pleie kunder og øke salget, er det en effektiv måte å øke bevisstheten til kampanjene dine ved å tilby eksklusive gave. Disse giveaways resulterer ofte i sterkere muntlige forbindelser enn andre reklamemetoder, ettersom de skaper en opplevelse med merkevaren din og gir publikum et håndgripelig stykke av ditt merke å ta med seg. For å lage en giveaway-strategi med den mest effektive avkastningen, må du imidlertid huske på noen få ting. Slik bryter du ned disse trinnene og hvorfor du vil bruke dem i kampanjen.

Definere målgruppen din

Du må forstå alle trinnene i en innkommende markedsføringskampanje for å utnytte giveaway-kampanjene dine best mulig. I følge Envision Creative er det et par grunnleggende trinn i denne typen markedsføringskampanje. Først og fremst er det grunnleggende målet med innkommende markedsføring å sørge for at kampanjen blir lagt merke til av målgruppen. Med andre ord, hvordan vil du tiltrekke besøkende til kampanjesiden din og fortelle dem om dine eksklusive gave? Dette er relatert til typen innhold du bruker for å tiltrekke dem.

Før du begynner å planlegge stadiene i markedsføringskampanjen din, er det viktig for deg å definere hvem målgruppen din er. Å forstå demografien til hvem du prøver å tiltrekke deg, vil sette scenen for den type tilpassede varer eller salgsfremmende produkter som vil være mest effektive. Selv de beste elementene (etter din mening) appellerer kanskje ikke til målgruppen din, og kan potensielt resonere med feil publikum.

Relatert: Den definitive guiden til premium merkevarehandel

Inc.com gir gründere noen nyttige ideer om hvordan de skal finne ut hvem som er i målgruppen. For å gjøre dette kan du:

  • Se på produktet eller tjenesten din. Hvilke utfordringer eller problemer gir den en løsning på? Hvilke grupper finner mest ut av det du tilbyr? Gjør noe markedsundersøkelser for å finne svaret på dette spørsmålet.
  • Hvis du har regelmessig kontakt med kundene dine, spør deg selv om deres felles egenskaper. Hvilke aldersdemografiske eller jobbroller faller de primært inn i? Hvilke problemer trenger de løses? Hvorfor kjøper de produktene dine i stedet for andres? Hvilke varer og klær er i trend innen den demografiske?
  • Hvem er konkurrentene dine? Hvilke typer tilpassede varer eller merkevarer har de? Å vite dette hjelper deg med å definere din nisje ytterligere og elementene du velger for gaveene dine.

Innholdstyper

Innkommende markedsføring, for å si det enkelt, er metoden der du får folk til å komme til nettstedet ditt eller sosiale medier, slik at de kan registrere seg for / finne ut mer om kampanjen din. Inngående markedsførere bruker flere forskjellige typer blygenererende og innholdsfremmende verktøy. Noen av dem inkluderer:

  • Nisjerelaterte blogger
  • Videoer på YouTube og Vimeo
  • Nyhetsbrev på e-post
  • Sider på sosiale medier
  • Bøker på Amazon
  • Online annonsering på Google og andre nettsteder
  • Attester
  • Casestudier

I tillegg er det bare den første delen av ligningen å hente inn besøkende. Det andre du må huske på er at du vil pleie besøkende, kvalifisere og konvertere dem til potensielle kunder. Dette hjelper deg med å bygge din potensielle klientliste og adresseliste slik at du har kvalifiserte kjøpere å selge dine varer og tjenester til. Dette er hvor en kraftig gave kan hjelpe deg.

For at dette skal fungere, vil du ha et gavekort som gjør det verdt å delta i konkurransen. I følge Shopify inkluderer noen mulige gaveutgaver gavekort, reisepakker eller et produkt med begrenset utgave. For å virkelig lykkes med å tiltrekke målgruppen din, er det å vise merkevarer som resonerer med den ideelle forbrukeren din og legge til et emosjonelt element i kampanjen din, men det er bevist at den er den mest effektive metoden (mer om dette litt.)

Shopify forklarer videre hvorfor du bør tilby gaver som en del av en effektiv markedsføringsstrategi. For eksempel kan en kort viral markedsføringsplan / giveaway - si 10 dager - legge til så mange som 1500 (eller flere) nye abonnenter på listen din og tjene deg $ 5000 i salg.

Distribusjonskanaler og -metoder

Du vil også legge merke til at innholdet ditt, i noen henseender, også dikterer eller definerer distribusjonsmetoder / -kanaler. For eksempel kan du distribuere informasjonen om merkevarene dine og gaveene via nisjebloggene dine. Si at du skriver en blogg om gourmetkaffe, og du tilbyr et kaffekrus av høy kvalitet for kampanjen din. Du gir kaffeoppskrifter, informasjon om kaffekilder og merkevarer på nettstedet ditt. Alle disse elementene kan være emner for bloggene dine.

Men den kunnskapsrike markedsføreren vet at informasjon som er undersøkt og kurert en gang kan brukes på flere måter. Når du for eksempel har skrevet blogginnlegget ditt, kan du lage en infografikk om innlegget for nettsteder som Pinterest eller Twitter. Denne infografikken kan inneholde informasjon om din nåværende eksklusive gave med en lenke tilbake til destinasjonssiden for gave.

Når du har nok blogginnlegg, kan du i tillegg opprette e-bøker fra dem og selge innholdet på Amazon eller et annet boksalgssted. Du kan sette lenker til en pågående gave foran på den digitale versjonen av boka. Folk kan registrere seg for utdelingen din og motta kule utstyr for merkevarer for å gjøre det.

I utgangspunktet kan innholdet du kuraterer for blogginnlegget ditt bli grunnlaget for en rekke typer innhold som skal distribueres via dine målrettede kanaler. Når du oppretter innholdet ditt, må du alltid spørre deg selv om det er en annen måte du kan formidle denne informasjonen på et annet medium.

Bruke tilbud og merkevarer

Custom varer som t-skjorter eller skulder poser med firmanavnet på det kan være stor giveaway trekker. Hvis du er usikker på dette, kan du bare tenke på hvor vellykkede merkevarer som Disney eller Hard Rock Cafe er med å selge merkevarer.

For ivrige fans av merker som disse, ville det være verdt "prisen" å være med i gave, å være begavet med gratis varer. Husk at i dette tilfellet betyr ikke prisen at de betaler penger for å delta i utdelingen. Snarere vil de legge til navn og kontaktinformasjon på adresselisten din i bytte mot en sjanse til å komme inn og vinne utdelingen.

Men det er en enda mer praktisk side av gave, ifølge TIME.com. Munn-til-munn-reklame har vist seg å være den mest effektive typen reklame. Det koster vanligvis også mindre. Så spørsmålet er da hvordan får du folk til å snakke om produktet ditt? TIME.com sier at den enkleste måten er å tilby en freebie - og nettstedet har statistikk for å sikkerhetskopiere dette kravet. Folk som er glade for en gave vil snakke det med vennene sine med en 15% høyere pris enn andre kampanjer.

Til slutt vil du vite at du får en god avkastning (investeringsgrad) på din gave. Growth Hacking Pro antyder at når du kjører en gave som en markedsføringsstrategi, se etter noen viktige ytelsesindikatorer (KPI.) Dette kan være et stort antall nedlastinger for et produkt, en økning i antall abonnenter du må nyhetsbrevet ditt, eller ekstrasalg, for å nevne noen.

Avsluttende tanker om gaver

Eksklusive gaver kan være utmerkede markedsføringsartikler for merkevaren din. Godt designet, merkede t-skjorter eller par spesialtilpassede sokker kan være akkurat det du trenger for å oppmuntre flere til å bli med på nettstedet ditt eller til å følge deg på sosiale medier for å utvide ditt talsmenn. For å lage en vellykket kampanje, må du opprette innhold for å markedsføre konkurransen. Dette skaper grunnlaget for din innkommende markedsføringsstrategi. Til slutt vil du vite at det du gjør er å skape en god avkastning, som du kan måle med en økning i salget eller i e-postlisten din.

Klar til å komme i gang med eksklusive gave for din neste innkommende kampanje? Kontakt oss for å snakke med en merkevareekspert om merkevarer som vil gi gjenklang for målgruppen din. La oss lage noe sammen.